BITCOIN KURS

BITCOINS: BTC to DKK KURS OG PRIS

Her under er den aktuelle Bitcoin Kurs. Vi har ikke mulighed for at vise BTC mod DKK endnu. 

 • LÆS: Sådan opbevarer du dine bitcoins sikkert.
 • LÆS: Oversigt af Bitcoin forhandlerer.
 • LÆS: Her er den bedste bitcoin wallet. 

   

  BITCOINS KURS: Bitcoin er den største og ældste kryptovaluta og tit er andre krypto valuta forbundet med udsving i prisen på Bitcoin. Dog ser du langt højere udsving i andre valutaer da de har mindre kapital.

 

SIKKER BITCOIN WALLET:

LEDGER NANO S

SIKKER OPBEVARING AF KRYPTO

Krypto USB der er kendt for høj sikkerhed.

 

TREZOR

SIKKER OPBEVARING AF KRYPTO

Den ældste og første krypto USB på markedet.

 

trezor

BITCOIN FORHANDLERER:

COIN BASE

STØRSTE FORHANDLER

Velkendt forhandler indenfor kryptovaluta. Kæmpe forhandler.

 • Gebyr: 0% per handel.
 • Køb med kontanter, bank overførsel, VISA eller Mastercard. 1.5% gebyr.
 • Brugervenlig platform.
 • USA

CEX

ETABLERET I 2013

En af de ældre børser der stadig står stærkt i dag.

 • Gebyr: 0.2% per handel.
 • Køb med bank overførsel, VISA og Mastercard.
 • Brugervenlig platform.

X COINS

STOR KUNDEKREDS

 

Brugervenlig platform for at købe Bitcoin med Paypal.

 • Køb med bank overførsel, Paypal, VISA eller Mastercard.
 • 25.000 kunder.

 

Historien bag Bitcoin Prisen

BITCOIN PRIS: Bitcoin (også kendt som BTC) blev skabt i 2008 af Satoshi Nakamoto som en virtuel valuta og i 2009 blev systemet udgivet som open source.

Bitcoin er et peer-to-peer system, hvilket betyder at det er et system uden mellemled såsom banker og pengeinstitutter.

Bitcoin har et forudbestemt slutbeløb (21 millioner BTC) og frigives løbende gennem såkaldt mining. Pengene bliver i praksis givet til brugerne tilfældigt gennem mining, men jo mere man miner jo større er chancen for at få gevinst. Over halvdelen af bitcoins er allerede blevet genereret.

Prisen på bitcoins bliver fastsat a supply and demand. Da bitcoin som nævnt er et endeligt produkt, er der rift om de bitcoins der er på markedet. Desuden skal man tage højde for at en stor del af bitcoins er ejet af en lille gruppe mennesker. Satoshi Nakomoto siges at holde 1 million bitcoins, og andre bitcoins ejere holder store beløb. Dette gør at det reelle beløb på markedet der handles er lille i forhold til det antal der ønsker at købe.

Hostorisk set har bitcoin haft inflydelse på markedet. Da bitcoin er peer-to-peer og derfor ikke styres a banker eller stater, har bitcoin været brugt når andre muligheder har været lukket ned. Dette sås blandt andet da wikileaks i 2010 blev udsat for en bank blokade. Dette betød at man ikke længere kunne bruge mange normale betalingsmuligheder til at donerer penge til eller støtte wikileaks. Folk begyndte i stedet for at bruge bitcoin som donationer til wikileaks. Dette betyder at bitcoins er en unik valuta der ikke kan kontrolleres af censur.

 

Bitcoin kurs: udvikling siden begyndelsen.

 

BITCOIN KURS: Da de første bitcoins ramte markedet havde de ingen reel værdi, men i starten af 2010 ramte de den minimale værdi af $0,003. To måneder senere var den steget til $0,01 og den første rigtige transaktion blev gennemført, da 10.000 BTC blev brugt til at købe 2 pizzaer i Florida, USA.

I starten af 2011 ramte bitcoin kursen sin første store stigning, og topper ud omkring $31, hvilket i 2011 svarede til ca 178 dkk, men det holdt kun et par måneder før boblen sprang og bitcoin kursen faldt til omkring $2 igen.

I løbet af 2012 steg kursen langsomt gennem året, og toppede ud omkring $13.

I 2013 så bitcoin voldsomme udsving både op og ned. I april lå bitcoin prisen på $266 men i maj og juni faldt kursen til $100 for så i slut november at stige til $1242, det højeste niveau bitcoin havde ramt. Men faldt dog igen og året endte med bitcoin prisen omkring $700.

I januar 2014 steg prisen kortvarigt til $1000, men på grund af falske raporter omkring et forbud mod bitcoins i kina, faldt prisen og i april 2014 ramte den ned på en bitcoin pris på $340. I maj 2014 steg kursen over 30% og ramte $630.

2015 var ikke et specielt godt år for bitcoin kursen. I marts var prisen faldet til $200 men i november ramte den den højeste bitcoin kurs for 2015 nemlig $504.

Starten af 2016 så bitcoin prisen stige til omkring de $750 og gennem juli, august og september lå den stabilt omkring de $600. I november steg den til $780 og blev ved med at stige til den i starten af januar 2017 toppede de $1150, det højeste den havde ramt siden 2013.

Midten af januar 2017 faldt den igen til $750, men i marts steg den igen til omkring de $1290. I april faldt den en smule, men i maj steg den for første gang til over $2000. I juni ramte den for første gang de $3000 og steg indtil den i starten af september ramte $5000. I midten af september faldt den drastisk og ramte $2900 men i starten af oktober havde den allerede genvundet det tabte og landede på $5600. Slut oktober ramte bitcoin endnu en all-time high med $6180, og i november ramte den over de $7300.

4.3/5 - (6 votes)